Loiredalen 2012 - Familjen Andréns WEB-place

Go to content

Loiredalen 2012

Resor

På cykel i Loiredalen sommaren 2012

Under 8 fina dagar i juli 2012 gjorde vi en cykeltur i Loiredalen i Frankrike. Vi var 4 resenärer som under året planerat att använda en dryg vecka till semester i motionens tecken. Den tidiga våren hade vi förberett oss genom att vänja våra bakar vid att sitta på obekväma sadlar. Detta gjorde att vi faktiskt har fått se mer av vår stad än vad vi annars hade gjort. Man ser betydligt mer och upplever naturen på ett helt annat sätt. Dessutom kommer man fram på vägar och stigar som man inte trodde fanns.

Alltnog, den 7 juli lyfte vi med SAS från Landvetter med nosen mot Paris och Charles De Gaulle flygplatsen. Arrangör av resan var Merlot Resor.

Här är några bilder från vår cykelsemester i Loiredalen.

Järnvägsstationen i Angers

Järnvägsstationen i Angers. Vårt hotell, Hotel De France, låg riktigt nära.

Förutom olika sorters viner odlar man otroligt många olika sorters blommor. Vi cyklade förbi ett antal odlingar där växterna drevs upp i krukor. Det såg ut att vara miljoner krukor utställda på fälten. Städerna vi passerade hade försetts med denna ljuvliga blomsterprakt.

Supportbilen överraskade oss med en förfriskning under dagsetappen. Frukt och nötter att äta samt vatten att fylla på våra vattenflaskor.

En av tjusningarna med att cykla är att kunna ta sig en pastis på en av bykrogarna. Det blev ett antal sådana besök under veckan.

Trots att Loiredalen är tämligen platt finns det många backar att bestiga. Här tar gänget sig upp gåendes ledandes sina cyklar. Det var en bra stigning upp till vinfälten på södra sidan av floden Loire.

Dagens lunch och studiebesök var förlagt till Domaine du Closel och Chatteau des Vaults. Här fick vi en riktigt fin presentation av slottet, dess olika odlingar och vinprovning. Vi fick också möjligheten att köpa ett par flaskor fint vin.

Det underbara värdparet Ulla och Jan-Erik.

Dagens picnic förtärdes i slottsparken.

Madame visade oss runt på anläggningen.

På hemväg efter dagens cykeltripp. Många av oss stannade till utmed floden för att ta sig en stor stark och kall öl.

Copyright © 2022
Back to content