Frankrike 2002 - Familjen Andréns WEB-place

Go to content

Frankrike 2002

Resor

På cykel i Bordeaux sommaren 2002

Under 8 fina dagar i juli 2002, firade vi min bror Claes 50-årsdag. Vi var 4 resenärer som under året planerat att använda en dryg vecka till semester i motionens tecken. Hela våren hade vi förberett oss genom att vänja våra bakar vid att sitta på obekväma sadlar. Detta gjorde att vi faktiskt har fått se mer av vår stad än vad vi annars hade gjort. man ser betydligt mer och upplever naturen på et helt annat sätt. Dessutom kommer man fram på vägar och stigar som man inte trodde fans.

Alltnog, den 6 juli lyfte vi med SAS från Landvetter med nosen mot Paris. Tyvärr gick inte turen riktigt som planerat. Ett fel på planet gjorde att vi missade anslutningen i Köpenhamn. Omdirigering skulle ske via Hamburg och Frankfurt. Vi skulle vara i Paris vid 18 tiden i stället för 11. Våra medresenärer flög från Arlanda i Stockholm med direktflyg till Paris. Den resan gick som den skulle. I Paris satt min bror Claes och Christiane och väntade på oss. Vi hade nämligen tågbiljetterna från Paris till Bordeaux.

Lilian och jag kämpade på Kastrup för att komma med ett tidigare plan till Paris, och efter en del tjat och övertalning så kom vi med ett plan som "bara" var 1 timme försenat. Nackdelen var att vårt bagage nu inte längre följde med oss. Detta skulle gå den omdirigerade vägen via Hamburg och Frankfurt. Men vad gjorde väl detta, bagaget skulle ju nå oss i alla fall, sa vi.

Emellertid, vi träffade Claes och Christiane i Paris och efter "förlustanmälan" av vårt bagage, så sprang vi till bussen som skulle gå till järnvägsstationen i södra Paris. Efter en och en halv timmes bussfärd var vi på stationen och vis sprang för att nå tåget. Vi hade 1 minut tillgodo. Så snålt med tid tror jag aldrig vi haft tidigare. Nu var vi ikapp tidtabellen (men utan bagage).

Resten av veckan hade vi riktigt trevligt med likasinnade kamrater, som gillar att cykla. Vårt bagage fick vi på måndagen, 2 dagar efter ankomst.

Här är några bilder från vår cykelsemester i Frankrike.


france2
france3
france4
france5
france6
france7
france9
france10
france11
france12
france13
france 14
france15
france16
france17
france18
france 19
france20
Copyright © 2022
Back to content